Sednica Skupštine Opštine Inđija: Odbornici o rebalansu budžeta

Na predstojećoj sednici Skupštine Opštine Inđija, koja je zakazana za petak, pred odbornicima je predlog Odluke o rebalansu budžeta, kojim se utvrđuju ukupni prihodi i rashodi u iznosu od 3 milijarde i 520 miliona dinara.

U odnosu na aktuelni budžetski plan ukupno umanjena sredstva iznose 420 miliona, jer određeni prihodi od viših nivoa vlasti i prodaje parcela u indistrijskoj zoni nisu u potpunosti realizovani. I u novom predlogu planiraju se sredstva sa pokrajinskog nivoa za međuopštinski projekat – izgradnju puta u Fruškoj gori, koji će se realizovati kroz inđijski budžet.

“Imali smo mnogo problema sa rebalansom, odnosno biće problema sa onim procentom izvršenja budžeta. Mi smo sve kapitalne stvari koje nismo uspeli da uradimo, prebacili za narednu godinu, ali imamo drugi problem. To su nagomilane obaveze koje se mere stotinama miliona dinara, koje smo morali da uvrstimo u budžet, kao što je slučaj sa Domom zdravlja gde je sada već preko 180 miliona isplaćeno”, rekao je Vladimir Gak predsednik Opštine Inđija.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*