Saopštenje za javnost Odbora srpske napredne stranke Vojvodine, Mačvanskog i Kolubarskog okruga

Haos i nered koji su huligani i demonstranti ostavili za sobom posle sinoćnog divljanja u Beogradu je sramotan prizor i Odbori Srpske napredne stranke Vojvodine, Mačvanskog i Kolubarskog okruga iskazuju krajnju osudu.

Rušili su kontejnere, palili automobile, uništavali izloge, kafiće, restorane, obračunavali se s policijom i to sve u trenutku vanredne situacije i kada se Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem bori s koronavirusom i na još više različitih frontova.
Pored nereda i vandalizma koji su pravili, huligani su sinoć učinili još opasniju stvar – nisu marili za zdravlje građana i strahovito lako širenje virusa dok su se kretali u grupama bez nošenja maski!
Slikama koje Srbiju sramote ne samo u granicama naše zemlje, nego pred celim svetom, huligani i vandali su najveći deo nacije učinili postiđenim i tužnim zbog uništavanja svega što su videli pred sobom.
Još sramotnije je da ovakva vandalska nedela ne dolaze sama od sebe i nisu „spontana“ kako neki pokušavaju da ih nazovu, već nužno imaju inspiratora i to u nekome ko bi ponovo da se dočepa vlasti po svaku cenu. Jasno je da je inspirator huliganima upravo Dragan Đilas, propali političar i uspešni tajkun, koji svakodnevno šalje poruke pune mržnje, koji bez imalo skrupula poziva na nepoštovanje zakona i građansku neposlušnost. On je mozak operacije, koji se, od huliganskog divljanja nijednog trenutka nije ogradio, niti će se ograditi, već sasvim suprotno, svojim nastupima redovno pokazuje da se naslađuje nad svakim zlom koje zadesi državu.
Apelujemo na poštovanje reda i zakona, na ujedinjenje u borbi sa pandemijom, poštovanje mera, a posebno na to da niko ne zaboravi da se politička volja pokazuje demokratski, na izborima, a ne primenom sile na ulicama. Svoju volju je Srbija upravo pokazala 21. juna, dajući apsolutno poverenje Srpskoj naprednoj stranci i njenom predsedniku i na tome joj hvala.

Za Vojvodinu, Mačvanski i Kolubarski okrug , za Srbiju – za našu decu!

Izvor: Saopštenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*