Saopštenje: Prilog na društvenim mrežama u vezi čestitke predsednika Opštine Ruma Slađana Mančića nije proizvod Televizije „Fruška gora“

Saopštenje povodom objavljenog snimka na društvenim mrežama, a u okviru koga je predsednik Opštine Ruma Sladjan Mančić dajući izjavu povodom podele badnjaka građanima, napravio lapsus:

Prilog na društvenim mrežama u vezi čestitke predsednika Opštine Ruma Slađana Mančića nije proizvod Televizije „Fruška gora“. Naša medijska kuća ima precizanu metodologiju proizvodnje televizijskih priloga, tako da je čestitka predsednika Opštine Ruma na našem programu emitovana po svim novinarskim i profesionalnim standardima, u šta se gledaoci mogu uveriti pregledom našeg programa. Naknadno smo saznali da je novinarka R.R. snimila izjavu predsednika Opštine sa lapsusom, ličnim mobilnim telefonom i isti, u privatnom smislu, podelila sa poznanicima, te se takav snimak pojavio na društvenim mrežama.

Na ovakav postupak novinarke sproveli smo disciplinski postupak prema odredbama Zakona o radu. Imenovana ističe da nije imala nameru da povredi predsednika Opštine, a još manje da umanji ugled i uspehe naše opštine, o kojima smo sa razlogom bezbroj puta afirmativno izveštavali sa terena.

Profesionalizam zaposlenih na Televiziji „Fruška gora“ nije sporan, kao i namera da naša saradnja sa lokalnom samoupravom bude još kvalitetnija i uspešnija. Hrišćanski je oprostiti mladim ljudima, posebno kada pogreše u nezreloj želji da budu zapaženi. Pozivamo predsednika Opštine Ruma, gospodina Slađana Mančića sa saradnicima, da nas u narednom periodu posete i uvere se da naša medijska kuća uvek objektivno i profesionalno obaveštava građane Rume, bez ikakvih kompromitujućih sadržaja.

KOLEKTIV TV FRUŠKA GORA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*