Saopštenje povodom konkursa za najlepšu pesmu o vinu

I ove godine, povodom „Mačkovog dana mladog portugizera“, održava se i konkurs za najlepšu pesmu o vinu, i to 10. godinu za redom. Konkurs se realizuje u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, koja predstavlja najstarije čitalište na našim prostorima. Osnovana je 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije u Irigu i okolini.

Svi građani sveta koji žele, mogu poslati svoje pesme, počev od 1. a zaključno sa 31. oktobrom 2020. Jedini uslov je da tema pesme bude vino, a svi ostali detalji se mogu saznati na zvaničnoj stranici organizatora: www.mackovpodrum.co.rs ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (022/461-275).

Žiri u sastavu: Todor Bjelkić, književnik, predsenik žrija; Maja Plavšić, profesorka književnosti; Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice, Zlatko Zrilić, Sremske novine i Milena Vujović, Mačkov podrum, će odabrati tri pesme koje će biti nagrađene.

Pobednici će biti proglašeni povodom „Mačkovog dana mladog portugizera“, o čijem vremenu i mestu održavanja će se izdati posebo saopštenje.

„Mačkov podrum“ je porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena tradicionalnim vrednostima, u kojoj danas radi 6. generacija vinara.

Izvor: Saopštenje,Srpska čitaonica iz Iriga i Vinarija „Mačkov podrum“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*