Saopštenje COMNET-a povodom retorike gradonačelnika Šapca Saopštenje COMNET-a povodom retorike gradonačelnika Šapca
Udruženje elektronskih medija COMNET uputilo je javni apel povodom izjava gradonačelnika Šapca, Nebojše Zelenovića, koji prenosimo u celosti: “Udruženje elektronskih medija COMNET izražava najdublju... Saopštenje COMNET-a povodom retorike gradonačelnika Šapca

Udruženje elektronskih medija COMNET uputilo je javni apel povodom izjava gradonačelnika Šapca, Nebojše Zelenovića, koji prenosimo u celosti:

“Udruženje elektronskih medija COMNET izražava najdublju zabrinutost zbog opasne retorike gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i njegovih otvorenih poziva na nasilje i fizički obračun sa političkim neistomišljenicima. Poziv na rušenje legitimno izabrane vlasti smatramo još opasnijim kad dolazi od osobe koja je već bila u sukobu sa zakonom i koja je u prvostepenom postupku osuđena za nenamensko trošenje čak pet miliona evra iz budžeta opštine Šabac. Kao udruženje se od osnivanja zalažemo, između ostalog, i za kulturu govora i tolerancije u medijima i zato odlučno ustajemo protiv Zelenovićevog govora mržnje koji je otvoreno prezentovao u intervjuu televiziji N1. U najboljoj nameri i opštem interesu građana, apelujemo na gradonačelnika Šapca, ali i njegove političke saborce iz Saveza za Srbiju da prestanu sa govorom mržnje, brutalnim i često ne samo verbalnim napadima na političke neistomišljenike, a posebno na žene, koje su više puta bile meta najgnusnijih, mizoginih uvreda”.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar