Sajam voćarstva i vinogradarstva uspešno održan u Vrdniku

U kongresnoj sali hotela Termal  u Vrdniku održan je prvi deo Sajma voćarstva i vinogradarstva VIVO Irig.  Sajam je zamišljen kao privredna i edukativna manifestacija koja će se održavati jednom godišnje.

Zbog izuzetno povoljnog geografskog položaja za uzgoj vinove loze, za opštinu Irig može se reći da predstavlja vinsku prestonicu Srema. Na sajmu pored edukativnog dela i vinari kao mladi koji se obrazuju za budeće vinske stručnjake  iz iriškog Fruškogorja su imali prilike da predstave svoje najbolje proizvode.

Posetioci sajma nisu mogli ostati imuni ni na raskošnu ponudu proizvoda od voća koje se uzgaja na padinama Fruške gore. Voćari smatraju značajnom ovakve manifestacije kako zbog prezentacije svojih proizvoda tako i zbog edukacije.

Ponosni na lepote svoga kraja Irižani se iz godine u godinu trude da iskoriste turistički potencijal iriške opštine. Dosta se ulaže u vinarije i u turističku infrastrukturu, čemu će i ovaj sajam dosta doprineti. A da se radi na poboljšanju kako vinogradarstva i voćarstva u iriškoj opštini potvrđuju u stalna finansijska ulaganja od strane pokrajinskih i državnih ministarstava.

Podsetimo održavanje drugog dela sajma VIVO Irig održaće se iduće godine u martu, kada će se u ponudi pored raznovrsnih vinskih i voćarskih proizvoda, prezentovati i poljoprivredne mašine.

Organizatori Sajma su Agencija za ruralni razvoj Opštine Irig i Udruženje Agroprofit iz Novog Sada.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*