Румски основци заблистали на државном првенству

У организацији Атлетског и Савеза за школски спорт Србије, као и краљевачког Спортског савеза, на реновираном атлетском стадиону крај Ибра у центру Краљева, одржано је финално, републичко школско такмичење у атлетици.

Овом приликом надметало се око 600 основаца и средњошколаца из свих крајева Србије који су претходно остварили најбоље резултате на међуокружним такмичењима.

ОШ  „ДУШАН ЈЕРКОВИЋ“ РУМА

освојила је 2. место у ЕКИПНОЈ конкуренцији ученица основних школа. Састав екипе: Јована Докмановић (кугла), Уна Ђуричић (даљ), Дајана Ђапић (100 метара), Јелена Самарџија (300 метара), Верица Косановић (600 метара), Јана Божић (вис), штафета 4х100 метара: Самарџија, Докмановић, Ђуричић, Ђапић.

Наставница: Љиљана Орловић

У својим узрасним категоријама, односно од првог до шестог разреда у такозваној малој атлетици Румљани су низали медаље:

1.место Новак Срдановић,

300м – 42,09 (5-6 разред)

ОШ „Душан Јерковић“

1.место Марко Зец,

скок у даљ – 4,52м (1-4 разред)

ОШ „Душан Јерковић“

2. место Немања Веселиновић,

скок у вис – 145цм (5-6 разред)

ОШ „Змај Јова Јовановић“

3. место Марко Тополић

600м – 1:45,83 (5-6 разред)

ОШ „Змај Јова Јовановић“

Демонстрирајући вештину и физичку припремљеност на завидном нивоу, ученици и ученице основних школа из Руме су показали да правилним, стручним и вредним радом, уз пристојне услове за тренинг и такмичења младих талената, „краљица спортова“ у Руми има лепу перспективу.

Извор/Фото/ Званична презентација Општине Рума