Vojvodina: Za sredstva Evropskih fondova lokalne samouprave pomoću minimum 10 projekata

Lokalne samouprave u pokrajini ubuduće će morati da za sredstva iz Evropskih fondova konkurišu sa najmanje 10 različitih projekata. To je prilikom posete Irigu, Pećincima i Rumi rekao Ognjen Bjelić pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Razlog za ovakvu odluku leži u činjenici da će već od sledeće godine doći do promene u finsniranju lokalnih samouprava, tako da je na kancelarijama za lokalni ekonomski razvoj veliki posao. Rumska već godinama dobro radi, rekao je Bjelić. Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj u Rumi veoma uspešno radi proteklih nekoliko godina. Ima dobre rezultate i kako čujem već ima spremno više od deset projekata. I to je dobro. Što više projekata, to bolje, ističe Bjelić.

U opštini Ruma već je spremno više od deset zajedničkih projekata, jer je medjuregionalna saradnja te sa opštinama u okruženju na zavidnom nivou. Predsednik opštine Ruma Sladjan Mančić tvrdi da ni smanjenje budžeta za loklane samouprave sa viših nivoa vlasti za 30 posto, neće nepovoljno uticati na funkcionisanje i razvoj te sremske opštine. Poseta pokrajinskog sekretara Rumi Irigu i Pećincima je prva nakon formiranja nove pokrajinske vlade. Ognjen Bjelić će već sledeće nedelje o istoj temi razgovarati i sa predsednikom  opštine Šid i gradonačelnikom Sremske Mitrovice.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*