Ruma: Zimske službe rade, putevi prohodni

Gotovo 45 tona soli bačeno je do sada na puteve prvog prioriteta u rumskoj opštini. Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić napominje da je situacija u ovom momentu zadovoljavajuća i da su zimske službe trenutno angažovane na čišćenju snega sa puteva drugog prioriteta.
– Sve zimske službe su na terenu, tražili smo od njih punu pripravnost i pravovremenu reakciju, jer su na vreme dobili upozorenje na padavine i da se one očekuju i u narednim danima. Angažovano je šest kamiona sa grtalicom i posipačima, jedan traktor, a u čišćenje snega su  uključeni i radnici „Komunalca“ koji uklanjaju snežni pokrivač sa trotoara u centru grada, ispred škola, vrtića, Doma zdravlja i drugih važnih institucija. Mislim da je situacija trenutno dobra, nastavljamo i dalje da radimo na teritoriji cele opštine i nadam se da ćemo uspeti da omogućimo da sve saobraćajnice budu prohodne. U svakom slučaju upućujemo apel i vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima na putu i zbog svoje bezbednosti i zbog bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, rekao je Mančić.

U toku čišćenja snega nije bilo kritičnih situacija, kaže predsednik Mančić, a neke nepredviđene stvari, poput eventualnog kvara na mehanizaciji se rešavaju u hodu.

– U Pavlovcima i Malim Radincima zbog konfiguracije terena je praksa da mehanizacija prvo ode tamo i očisti sneg. Trudimo se da sneg očistimo u što širem pojasu i da mehanizacija prođe kroz sve ulice, istakao je Mančić.

Iz Štaba za vanredne situacije upućen je apel i građanima da očiste sneg isred svojih kuća, zgrada i lokala.

Izvor: ruma.rs

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*