Ruma: Zaštita od poplava uređenjem kanalske mreže

U slučaju eventualnih poplava, kao što se desilo 2014-te godine, Rumljani bi sigurno imali manje nevolje i manju glavobolju. Ovo ima direktne veze sa obnavljanjem kanalske mreže i konstantnim ulaganjem novca u tu svrhu. Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma apelovao je i na građane da vode računa o istom problemu kod svojih kuća, kako bi svi faktori u sistemu bili uvezani.

kanali-2

Na uglu Jezerske i Sutjeske ulice naišli smo na intervenciju mehanizacijom koja je za cilj imala prokopavanje kanala. U slučaju atmosferskih padavina, ovde dolazi do taloženja vode kojim se stvaraju poplave. Tri i po miliona dinara uloženo je u rešavanje pomenutog problema u samo jednoj od faza, kaže Tanja Drobac, šef Odeljenja za urbanizam.

 

Opština Ruma veoma intenzivno ulaže u obnavljanje kanalske mreže i u tom smislu ne propušta ni jednu godinu. Finansijsku podršku za uređenje kanalske mreže davala je i pokrajinska Vlada, ističe Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave u Rumi.

kanali-dule
Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave Ruma
kanali-tanja
Tanja Drobac, šef Odeljenja za urbanizam

Loše iskustvo iz 2014. godine pokazalo je da ne treba zapustiti kanale čak do te mere da voda nema prolaz zbog smeća, a to nam se nažalost i desilo. Ta godina ostaje za nauk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*