Ruma: Uspešno poslovanje JP Gasa prema devetomesečnom izveštaju

Javno preduzeće Gas Ruma predalo je devetomesečni izveštaj o poslovanju za ovu godinu koje svedoči o ovogodišnjoj dobiti od gotovo 15 miliona. Povodom uspešnog poslovanja koje se u ovom preduzeću godinama ostvaruje, novinar Katarina Filipović razgovarala je sa direktorom Radom Maravićem o poslovanju JP Gas Ruma i uputila mu čestitke na tome.

„Svojski smo se trudili svih ovih godina da budemo dostojni naših građana koje snabdevamo gasom, a snabdevamo opštine Rumu i Irig. Trudili smo se da ono što je do nas zaista bude maksimalno odrađeno. Od kako je osnovano, peduzeće je postavljeno na dobre noge i ima kontinuirani kvalitet u radu kako tehničkog tako i  komercijalnog i pravnog sektora, ali  i nekoga ko sve to generalno vodi i usmerava. Podrška opštine kao osnivača takođe nam je veoma bitna“, rekao je Maravić.

JP Gas Ruma je jedino javno preduzeće koje vraća deo dobiti osnivaču opštini svake godine i povodom toga direktor preduzeća je dodao:

„Ja sam u preduzeću četiri godine. Svake godine mi 70 posto dobiti vratimo u budžet osnivača. Svake godine mi i ostvarujemo dobit,  kao što se za prvih 9 meseci ove godine  možemo pohvaliti sa dobiti od gotovo 15 miliona. To je rezultat ne toliko cene gasa, nego činjenice da smo za 21 procenat povećali  prodaju gasa. Pre svega tu mislim na industriju, ali povećala se i potrošnja u domaćinstvima – ove godine imamo skoro sto posto više priključaka nego u ovom periodu prošle godine. Mnogo je takvih fizičkih pokazatelja koji govore o našem poslovanju.“

Ono po čemu se  JP Gas Ruma izdvaja od ostalih jeste i kompletnost ponude za potrošače ,što znači da oni nude gasnu instalaciju od početka do kraja, od ugovaranja priključka do peći i bojlera koje se prodaju u njihovom  maloprodajnom objektu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*