Ruma: Uspesi rumskih planinara

Planinarski klub Borkovac Ruma uspešno je započeo ovogodišnji ciklus takmičenja u Treking ligi Srbije, učešćem u trci na planinama Maljen i Subjel u okolini Kosjerića. Posle prvog kola Treking lige Srbije Borkovac zauzima sedmo mesto u ekipnoj konkurenciji u generalnom plasmanu, od ukupno 55 registrovanih klubova.
U ovom takmičenju u planinskom trčanju i pešačenju koje organizuje Planinarski savez Srbije rumski klub je imao osam takmičara na velikoj stazi (35,6 kilometara sa 1590 metara ukupnog uspona) i dva takmičara na srednjoj stazi (25,6 kilometara sa 1090 metara ukupnog uspona), među kojima je bio i osmogodišnji Jovan Malešević, koji je srednju stazu savladao za 5:06 časova.
Jelena Radosavljević – Planinasrski klub BorkovacPosle trke su dodeljena i priznanja za najuspešnije pojedince i klubove prošle sezone Treking lige Srbije, od čega dve medalje za takmičarku rumskog kluba Jelenu Radosavljević – za drugo mesto u apsolutnoj ženskoj konkurenciji u šampionatu i treće mesto u kupu Treking lige Srbije.
Posle prvog kola Treking lige Srbije Borkovac zauzima sedmo mesto u ekipnoj konkurenciji u generalnom plasmanu, od ukupno 55 registrovanih klubova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*