Ruma: U toku pripreme za novu grejnu sezonu

Rumljani će i ove zime imati tople stanove, tvrde u Javnom preduzeću Stambeno. Ovih dana počinje nabavka mazuta kako bi se popunili kapaciteti, što će biti dovoljno do polovine decembra. Ovo će po svemu sudeći biti poslednja sezona u kojoj će mazut biti energent za zagrevanje stanova, pošto je u planu izgradnja tri nove kotlarnice za gas.
Pripreme za novu grejnu sezonu u Rumi su već počele. Zbog najave da će mazut u poslednjem kvartalu godine imati višu cenu, u Javnom perduzeću Stambeno već su počeli sa nabavkom mazuta za ovu grejnu sezonu, potvrdjuje direktor tog kolektiva Srdjan Nikolić.“ U dogovoru sa lokalnom samoupravom ovih dana počinjemo nabavku mazuta za novu grejnu sezonu. Kada popunim koapacitete, mazuta će biti do polovine decembra. Kasnije ćemo, kako se mazut buze trošio sukcesivno nabavljati nove količine“, kaže Nikolić.Ovo bi trebalo da bude poslednja sezona u kojoj će mazut biti energent jer je u planu izgradnja tri nove kotlarnice koje će koristiti prirodni gas.Lokacije za izgradnju tri nove kotlarnice su poznate, a pored brojnih ušteda koje će korišćenje gasa kao energenta imati Stambeno, bolje poslovanje uslediće i za Javno preduzeće Gas Ruma, kaže Dušan Ljubišić , načelnik Opštinske uprave Opštine Ruma.

Izgradnja tri nove kotlarnice na gas, je prvi korak ka poboljšanju rada Stambenog, koje je već godinama u teškoj situaciji. Predlog za izgradnju novih kotlarnica, podsetimo donela je radna grupa koja se bavi kontrolom rada Stambenog, a treba da ga usvoje i članovi opštinskog veća, a potom i odbornici sSkupštine opštine Ruma. Tek nakon toga počeće izgradnja novih kotlarnica koje će biti u funkciji od sledeće grejne sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*