Рума у програму „Подстицање запошљавања високо образованих Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе”

Општина Рума је узела учешће у ПрограмуПодстицање запошљавања високо образованих Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе” који се спроводи под покровитељством Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

 

 

У Палати Србија уприличено је поптисивање Споразума, а представница румске локалне самоуправе била је заменица председнице Општине Рума, Биљана Поповић Јовановић.

Општина Рума истиче се по томе што води рачуна о Ромима, чак и више него неке друге локалне самоуправе, а нарочито у погледу образовања, каже покрајинска посланица Јелена Јовановић.

 

„Општина Рума даје огроман дорпинос када је у питању побољшање положаја ромске националне заједнице. Локални акциони план Рома се спроводи веома успешно, велики број средњошколаца Рома, чак преко 50, имали смо различите активности. Наравно постоје ту и неки проблеми, а један од њих је ромско насеље Рупе, недавно смо обишли то насеље и искрено се надам да ће у будућности и тај проблем становања бити решен“, рекла је Јелена Јовановић, покрајинска посланица.

 

Програм се реализује у оквиру пројекта Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који у нашој земљи спроводи Немачка сарадња у Србији.

 

ФОТО/ Општина Рума