Ruma: Treća podela ogreva od popadalih stabala

Kao što je i ranije najavljeno neke od socijalno ugroženih porodica u Opštini Ruma dobile su ogrevno drvo. Stabla koja su porušena tokom septembarskog nevremena u gradu, ali i na izletištu Borkovac su isečena i danas treći put deljena onima kojima su i najpotrebnija. Blizu 50 porodica je zbrinuto za zimu, što je sreća u nesreći, kaže predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

„Ovom trećom podelom završavamo isporuku drva za socijalno ugrožene porodice koje evo pomoć dobijaju pre nego što je stigla jaka zima te imaju vremena da uskladište drva, i siguran sam da će im ova pomoć biti od značaja. To su ljudi koji su se obraćali meni kao predsedniku opštine za pomoć i na ovaj način smo im izašli u susret“, rekao je predsednik Mančić.

 

Seču  oko 80 stabala je nakon kontrole šumarskog inženjera uradilo Javno preduzeće Komunalac. u veoma kratkom periodu taj posao je urađen tako da je ogrev do socijalno ugroženih porodica stigao na vreme, potvrđuje Dragan Panić,  direktor rumskog Komunalca.

„Posle nevremena od 17. septembra, kada je palo oko 80 stabala u borkovačkoj šumi i u gradu, angažovali smo šumskog inženjera koji je obeležio stabla koja su bila oštećena ali i bolesna. Posečeno je oko 141m kubnih šume i drva su podeljena u 48 porodica“, rekao je Panić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*