Ruma: Prvi rumski polumaraton

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Ruma, a pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, 26. avgusta ove godine, održaće se Prvi rumski polumaraton. Ovo sportsko takmičenje već sada se najavljuje kao sportska manifestacija godine u Rumi, a očekivanja su da će narednih godina biti uvršteno u prioritetne polumaratone svih trkača iz naše zemlje i Balkana.

Za Televiziju Fruška gora, atletičarka i član organizacionog odbora Dragana Špehar kaže da sve pripreme teku po planu i da će na najvećem sportskom događaju u Rumi trčati i naša najbolja atletičarka Olivera Jeftić.

 

Glavna trka Rumskog polumaratona je trka dužine 21,1 km. Start i cilj će biti na Gradskom trgu, a trčaće se kroz glavne ulice Rume. Pored ove polumaratonske trke, organizovaće se i DDOR Trka zadovoljstva u dužini od 3 km, a po prvi put u Rumi će se održati i Bambini Maraton. Reč je o dečijoj trci namenjenoj mališanima do 2 godine, koji će dužinu od 4,5 metara moći da prohodaju, pretrče ili da je savladaju puzajući. Pored glavne polumaratonske trke, trke zadovoljstva i Bambini maratona, održaće se i Biznis štafetna trka, u kojoj će učestvovati po tri člana jednog preduzeća, a svaki takmičar će trčati trasu dužine od 7 kilometara. I za ovu trku, kao i za takmičenje u polumratonu, mogu da se prijave preduzeća koja su iz naše zemlje i iz inostranstva.Prijave za Prvi rumski polumaraton traju do 25. avgusta 2017. godine, a sve informacije se mogu preuzeti sa zvaničnog sajta čija je adresa www.rumaraton.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*