Ruma: Prodaja motela

U vezi sa prodajom rumskog motela nadležni su već sve rekli. Turski investitor „Yayla“ novi je vlasnik rumskog Motela „Uzelac“ i samo u prvoj fazi realizacije investicije uložiće pola miliona evra. Ali, kako Rumljani pamte ovaj motel? To je tema koju smo istraživali.

Zvonko Obranović

Zvonko Obranović je Rumljanin još od 60-ih godina prošlog veka. Slučajno smo ga sreli na trgu, gde je oduševljeno podelio s nama sećanja na vreme pre privatizacije motela. Ni ostali Rumljani, raspoloženi za priču nisu drugačije rekli. I dan danas se ovaj objekat na autoputu pamti kao mesto koje je dobro poslovalo.

Ako se vratimo na protekle godine, prisetićemo se da je bilo pokušaja privatizacije Motela „Uzelac“. Ti pokušaji, međutim nisu urodili plodom, sve do ovog poslednjeg od pre nekoliko dana. Predstavnik turske kompanije Beret Išašir je napomenuo da „Yayla“ ulaže kapital u više različitih delatnosti. Ovaj investitor u Srbiji već ima nekoliko turskih restorana pokraj auto-puteva, a bavi se i poljoprivredom u Sremu i uložiće sredstva i u prehrambenu industriju.

 

Beret Išašir je pozvao Rumljane zainteresovane za rad u ugostiteljstvu da dođu u motel na razgovor za posao. Prema njegovim rečima rumskom motelu su potrebni: kuvari, recepcionari, konobari, sobarice, čuvari i menadžeri. U rumskom motelu će posao dobiti i deset radnika iz Turske.
Napokon, nešto je krenulo na dobro, a mesto koje je već počeo da iujeda zub vremena biće spaсeno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*