Рума: Поставка успоривача на више локација, уређење прилаза вртићу „Првомајска“

FOTO/ Opština Ruma

Неколико раскрсница у Руми већ годинама су означене као црне, због броја собраћајних незгода које се на њима догађају. Грађани Руме више пута су апеловали на надлежне да овај проблем реше, а пре неколико дана на висе локација у граду постављене су вибрационе траке.

“Вибрационе траке –  то је решење за које су стручњаци рекли да је довољно с обзиром да је нови коловоз у питању, а да су вибрационе траке нешто чему тежимо, јер најмање урушавају коловоз, с једне стране, а са друге стране одрађују посао – значи успоравају саобраћај и сигнализирају возачима да наилазе на улицу са правом првенства пролаза“, појаснио је на последњој седници Скупштине Општине Душан Љубишић, начелник Општинске управе Рума.

Вибрационе траке постављене су у улици Вељка Дугошевића, на углвовима са Павловачком и Врдничком, као и у улици 15. маја, на угловима ове улице са Врдничком и са Павловачком.

На седници је истакнуто да су ово улице које воде до две школе и два вртића, те да је овим решен вишегодишњи апел пре свега становника ових улица.

Такође, у циљу подизања безбедности, председница Општине Рума је најавила и уређење прилаза објекта вртића у Првомајској.

„Када се осврнемо на Полетарац, видимо да приступни тротоар, односно прилаз објекту није уопште уређиван претходних 20 година, а у тај објекат нам долази преко 200 деце сваки дан и 200 родитеља сваки дан долази и доводи И одводи ту децу. То би требало да се сви заједно запитамо шта смо ми то радили претходних година и зашто то није урађено?“, рекла је на седници Александра Ћирић, председница Општине Рума.

У буџету за ову годину за објекат вртића “Првомајска” издовјено јејош 7,1 милион динара за замену столарије на објекту.