Ruma: Podela drva socijalno ugroženim porodicama

U vanrednoj akciji Opštine Ruma, Centra za socijalni rad i JP „Komunalac“ u kojoj se dele drva od uklonjenih stabala posečenih nakon olujnog vetra koji je rumsku opštinu pogodio sredinom septembra, nastavlja se podela ogreva socijalno najugroženijim porodicama.

Do sada je već podeljeno blizu 50 kubika drveta, mahom posečenog u gradskim ulicama, a nedavno je počelo uklanjanje i stabala i iz Borkovačke šume.
Nadležni očekuju da će iz Borkovca biti uklonjeno oko 80 stabala.

Prema opštinskoj odluci, svaka socijalno ugrožena porodica dobija po tri kubika drveta, podsetio je direktor Centra za socijalni rad Opštine Ruma Slobodan Krasić.
„Dva kamiona su danas već podelila ogrev u Rumi, sada nastavljamo put Buđanovaca i tako dok ne podelimo sve zalihe drveta koje trenutno imamo na platou JP „Stambeno“. Verujem da ćemo danas uspeti da pomognemo 11 porodica, a sutra već stižu nova drva iz Borkovca i nastavljamo sa akcijom“, rekao je direktor Krasić.

Direktor Krasić je istakao da Centar za socijalni rad svake godine organizuje i podelu briketa i da tu pomoć u ogrevu godišnje dobije oko 500 porodica.
„Dobar deo briketa je podeljen za stanovnike naselja Vašarište u Rumi i meštane Putinaca i Donjih Petrovaca. Drugi tender je u toku i nakon njega sledi podela ogreva i drugim socijalno ugroženim porodicama“, zaključio je Krasić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*