Ruma i ove godine domaćin polumaratona

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Ruma, a pod pokroviteljstvom Opštine Ruma, u subotu 25. avgusta, održaće se 2. Rumski polumaraton. Pripreme za ovaj sportski spektakl, jedini u Sremu, privode se kraju, a organizatori pozivaju sve zainteresovane trkače da se prijave putem sajta www.rumamaraton.rs.
I ove godine, osim glavne polumaratonske trke od 21.1 kilometar, koja startuje u 17 časova, biće organizovan i prateći program. DDOR Trka zadovoljstva biće duga sedam kilometra i počeće u 17.10 časova (trči se u istom smeru kao i polumaraton), puzeća Neon Bambini trka za decu mlađu od dve godine održaće se u 19 sati na Gradskom trgu, a polumaratonsku stazu od 21 kilometar predstavnici firmi moći će da savladaju po štafetnom sistemu: tri puta po sedam kilometara.
Za najbolje su obezbeđene i novčane nagrade, a pobednicima u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće po 30.000 dinara. Novčane nagrade dobiće petoro prvoplasiranih takmičara, kao i najbrži Rumljanin i Rumljanka.
Kao i prošle godine posle polumaratonske trke, za sve učesnike biće organizovan provod na bazenu Borkovac, kao i trening prijateljstva, koji će se održati u nedelju 26. avgusta u prepodnevnim satima na rumskom izletištu Borkovac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*