Ruma: Opština donirala novi automobil policiji

Danas je u Rumi obavljena primopredaja vozila koje je lokalna samouprava donirala rumskoj Policijskoj stanici. Primopredaji je prisustvovala pomoćnica ministra i načelnica sektora za ljudske resurse Ministarstva unutrašnjih poslova  Republike Srbije, Katarina Tomašević.

Lokalna samouprava je donirala Policijskoj stanici novi automobil Škoda Rapid sa ciljem unapređenja bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji Opštine Ruma.  Kupovina ovog vozila obezbeđena je iz sredstava prikupljenih od novčanih kazni izrečenih u saobraćaju i uplaćenih na račun Opštine Ruma.

Ističući da je ovo pravi način  na koji treba da funkcioniše lokalna samouprava i Ministarstvo unutrašnjih poslova na lokalu, pomoćnica ministra se zahvalila predsedniku opštine Ruma Sladjanu Mančiću na saradnji.  „Zadovoljstvo mi je što u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra dr Nebojše Stefanovića mogu da prisustvujem ovako lepom događaju i ne samo ovoj primopredaji već, kako sam se uverila, jednoj veoma uspešnoj i prijateljskoj saradnji. Zahvaljujem se predsedniku Mančiću što je prepoznao naše potrebe i što nam izlazi u susret“, rekla je pomoćnica ministra Katarina Tomašević.

Predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić, složio se da samo zajedničkim snagama i saradnjom može da se unapredi bezbednost grada. „Policijska stanica radi jedan od najodgovornijih poslova za našu opštinu jer brinu o bezbednosti svih nas i bavi se suzbijanjem kriminala. Lokalna samouprava im na ovaj način izlazi u susret i to je najmanje što možemo da uradimo. Ovo je peti automobil za protekle tri godine koje Opština Ruma donira Policijskoj stanici.Nadam se da će im olakšati rad“, izjavio je predsednik Slađan Mančić.

Načelnik Policijske stanice u Rumi, Vlatko Tadić, zahvalio se lokalnoj samoupravi na donaciji. „Ovo nije prvi put da nam Opština Ruma pomaže. Svu pomoć koju smo dobili koristićemo na najbolji mogući način. To će u velikoj meri podići nivo suzbijanja kriminala i održavanje javnog reda i mira na području cele Opštine Ruma. Napomenuo bih da smo 2016. godine dobili pet kompletnih računarskih konfiguracija, fotografsku opremu i jedan fotoaparat za vršenje komplikovanih uviđaja što značajno pomaže radu policijskih službenika“, rekao je načelnik Vlatko Tadić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*