Рума: Огрев за социјално угрожене, сви који су конкурисали за енергетску санацију прошли на конкурсу

 У Градској кући у Руми данас је одржана седница Општинског већа на којој је разматрано 19 тачака дневног реда, од којих је једна од најважнијих она која се тиче обезбеђивања средстава за набавку огрева за социјално угрожене грађане.

„Издвојили смо 13.620.000 динара за набавку огрева за социјално угрожено становништво. Предстоји нам неизвесна зима, иако ће, понављам, бити довољно енергената и гаса и мазута и струје, али социјално угрожена категорија становништва мора бити обезбеђена, тако да смо  издвојили ову значајнију суму за набавку огрева за ову категорију становништва“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Друга значајна тачка тицала се доношења коначне одлуке о избору корисника мера енергетске санације. Као што је и најављено, сви који су конкурисали ће и добити средства.

„Ми смо издвојили још додатних 25 милиона, на оних 15 милиона, дакле рекордно Општина Рума је издовјила 40 милиона за пројекте енергетске санације и замену столарије, уградњу котлова и тако даље и све оне мере које смо најављивали и које су предвиђене. Обухваћено је укупно 440 грађана што је рекордно и то за две недеље комисија је обишла сва домаћинства, а након данашње  седнице, већ од сутра, могу да се потписују уговори  и да крене коначно реализација“, најавила је председница. 

Такође, на данашњој седници формиран је и Општински савет родитеља, усвојене измене одлуке о спорту, а усвојена је и листа корисника за инвестиционо одржавање зграда, где су издовојена средства за санацију фасада три зграде у самом центру Руме.