Ruma: Održana sednica Skupštine Opštine Ruma

Odbornici Skupštine Opštine Ruma su na današnjem zasedanju usvojili niz odluka, a jedna od njih je i ona koja se odnosi na javni prevoz putnika u narednom periodu. Pored toga, usvojena je i odluka  o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru, kao i ona koja se odnosi na dodelu nagrada i javnih priznanja.

Bez rasprave su odbornici lokalnog parlamenta usvojili odluku o dodeli javnog ugovora za realizaciju Projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za obavljanje delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji te sremske opštine. Ruma je time među prvim gradovima u Srbiji koja će prevoz putnika regulisati na takav način, a ugovor će sa prevoznikom Masterbus biti potpisan na pet godina.

Odbornici su doneli i odluku o dodeli nagrada i javnih priznanja koja se dodeljuju pravnim licima, nevladinim i humanitarnim organizacijama i udruženjima, kao i pojedincima. Prvi put biće dodeljena rumska povelja kao i zvanje Počasnog građanina Opštine Ruma.

Potvrđeno je da će nagrade i priznanja biti dodeljeni na Svečanoj sednici Skupštine Opštine Ruma koja će biti održana 24. novembra. Ko će ove godine dobiti nagrade i priznanja, odlučiće Komisija čije članove će imenovati predsednik Opštine Ruma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*