Ruma: Novi talas mladih talentovanih sportista iz Rume uspešan i na domaćoj i na međunarodnoj sceni

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić ugostio je juče u Gradskoj kući četvoro mladih sportista iz Rume koji su nedavno ostvarili odlične rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima. Gosti predsednika Mančića i jedinog rumskog olimpijca Aleksandra Bundala, sada člana Opštinskog veća zaduženog za sport, bili su Ana Bjelić (DžK „Sloven“), Iris Jović-Vujaković, Jovana Vasiljević i Draško Jovanov,  svo troje iz Tekvondo kluba „Zmaj“. Ovi sportisti  iza sebe imaju pregršt medalja za koje su i te kako zaslužni i njihovi treneri Branislav Bjelić (DžK Sloven) i Borko Krstić (TK Zmaj), koji su takođe bili na prijemu.

Upravo su treneri predsedniku Mančiću predočili put do vanserijskih uspeha rumske dece, ali i probleme sa kojima se klubovi susreću u nastojanju da podignu nivo profesionalizma.

Prvi čovek rumske opštine se zahvalio mladim sportistima na dostojnom predstavljanju Rume i kod nas i u svetu, ujedno pohvalivši entuzijazam i rad dva kluba. Mančić je podsetio da je Opština Ruma povećala izdvajanja za sport i poručio da će lokalna samouprava već od naredne godine izdvojiti sredstva od nekoliko miliona dinara, kojim će se sufinansirati nastupi rumskih sportista na međunarodnim takmičenjima.

Bjelić i Krstić su upoznali čelne ljude rumske opštine i sa problemima u vezi dodatnih termina za treninge, jer su oni neophodni za postizanje dobrih rezultata. Najtalentovanija deca moraju individualno da imaju više treninga, ali ograničen broj termina sprečava dodatni rad i, umesto napretka, dovodi do stagnacije, saglasna su dva trenera.
Ipak, rešenje za ovaj problem postoji i on će biti rešen vrlo brzo, tvrdi predsednik Mančić.

„Imamo plan kako sa dodatnim terminima, u jednom drugom prostoru, omogućimo nesmetan sportski razvoj dece. Na današnjem prijemu sam dvojici trenera obelodanio koji bi to opštinski prostor mogao da ispunjava uslove za dodatni trening i o tome će biti više reči u narednim danima. Takođe, u taj prostor su dobrodošli i drugi klubovi iza kojih stoje rezultati“, istakao je Mančić.

Nedavni uspesi četvoro rumskih sportista:
Ana Bjelić, članica Džudo kluba „Sloven“, kao članica reprezentacije Srbije na EUOF-u (Olimpija mladih) osvojila je bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Predstavljajući Srbiju na planetarnom prvenstvu za kadete zauzela je sedmo mesto.
Jovana Vasiljević, članica TK „Zmaj“ Ruma osvojila je zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu.
Iris Jović-Vujaković, članica TK „Zmaj“ Ruma, kao članica reprezentacije Srbije u tekvondou osvojila je zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na 29. Letnjoj univerzijadi.
Draško Jovanov, član TK „Zmaj“ osvojio je treće mesto na Prvenstvu Evrope 2016. godine i prvo mesto na Prvenstvu Srbije.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*