Ruma: Novi rasipač veštačkog đubriva u poljoprivrednoj školi

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje  donirao je Poljoprivrednoj školi „Stevan Petrović Brile“ u Rumi rasipač veštačkog đubriva čija je  vrednost  275 hiljada dinara. Rasipač će biti korišćen u praktičnoj nastavi kojoj se u toj školi poklanja velika pažnja, a koristiće i za obradu zemljišta sa kojim raspolaže ta škola.

Još jedna donacija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje rumskoj poljoprivrednoj školi. Rasipač veštačkog đubriva stigao je u pravo vreme, kažu u toj jedinoj školi takve vrste u Sremu. Biće korišćen kao učilo u praktičnoj nastavi, što će svakako biti od koristi učenicima poljoprivrednog smera. Pored toga, olakšaće i obradu školskih njiva, kaže Milan Pupovac, direktor škole.

Goran Milošević, učenik trećeg razreda rumske poljoprivredne škole, kaže da je u pitanju moderan rasipač đubriva koji bi voelo da ima na svom imanju. Naučiće pravilno da rukuje i sa tom mašinom, jer kaže da je sve što je u školi naučio primenio na svojim njivama.

Za rasipač veštačkog đubriva Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje izdvojio je 275 hiljada dinara, a pored rumske, ovakav rasipač dobila je i škola u Futogu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*