Ruma: Nov pogon na Rumskoj petlji Ruma: Nov pogon na Rumskoj petlji
Da je Ruma veoma interesantna investitorima pokazuje konstantna zainteresovanost za otvaranje novih pogona u toj sremskoj opštini. Posebno atraktivna je Rumska petlja, industrijski deo... Ruma: Nov pogon na Rumskoj petlji

Da je Ruma veoma interesantna investitorima pokazuje konstantna zainteresovanost za otvaranje novih pogona u toj sremskoj opštini. Posebno atraktivna je Rumska petlja, industrijski deo Rume, u kojoj će najverovatnije biti izgradjena i fabrika za proizvodnju plastične ambalaže. Učinjen je prvi korak ka prodaji placa u toj zoni, a ono što sada sledi je procena tržišne vrednosti parcele koja se prostire na nešto više od dva hektara. Procenu će obaviti Poreska uprava – Filijala u Rumi. Ovu odluku doneli su članovi Opštinskog veća u Rumi,  uz konstatciju da je dolazak investitora prvi i najvažniji zadatak lokalne samouprave. Smanjenje broja nezaposlenih je takodje jedan od prioriteta, a u fabrici za proizvodnju plastične ambalaze posao će naći 100 radnika, kaže Slađan Mančić predsednik opštine Ruma.

vece2

– O značaju  otvaranja novih radnih mesta ne treba previše govoriti. Mi smo zadovoljni što investitori dolaze i što se od prodaje zemljišta značajna sredstva slivaju u opštinski budžet. Počinje i izgradnja kanalizacione mreže u Rumskoj petlji, što je još jedna dobra stvar za zainteresovanost investitora- dodaje Mnačić.

vece5

-Otvaranje novih fabrika u opštini Ruma značajno je smanjilo nezaposlenost, što se vidi i po naplati poreza od zarada. Budžetske obaveze se izmiruju na vreme, a takav trend biće nastavljen i dalje- kaže narodni poslanik i odbornik skupštine opštine Ruma Aleksandar Martinović.

Bas zbog ovakve situacije u opštini Ruma, ovih dana kada se odlučuje o smanjenju sredstava sa viših nivoa vlasti lokalnim samoupravama, ne strahuju. Za opštinu Ruma najavljenja smanjenja nisu preveliki problem, kaže predsednik Sladjan Mančić.

I za članove opštinskog veća, ali  i predsednika opštine najvažnije je da zainteresovansot investitora ne jenjava. Konstantno se vode pregovori sa predstavnicima brojnih kompanija koje žele da ulažu u Rumu, a najvljena izgradnja fabrike za proizvodnju plastične ambalaže koja već ima svoj pogon u Rumi, samo je dokaz da Ruma krupnim koracima nasatavlja putem prosperiteta.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar