Ruma: Nov pogon na Rumskoj petlji

Da je Ruma veoma interesantna investitorima pokazuje konstantna zainteresovanost za otvaranje novih pogona u toj sremskoj opštini. Posebno atraktivna je Rumska petlja, industrijski deo Rume, u kojoj će najverovatnije biti izgradjena i fabrika za proizvodnju plastične ambalaže. Učinjen je prvi korak ka prodaji placa u toj zoni, a ono što sada sledi je procena tržišne vrednosti parcele koja se prostire na nešto više od dva hektara. Procenu će obaviti Poreska uprava – Filijala u Rumi. Ovu odluku doneli su članovi Opštinskog veća u Rumi,  uz konstatciju da je dolazak investitora prvi i najvažniji zadatak lokalne samouprave. Smanjenje broja nezaposlenih je takodje jedan od prioriteta, a u fabrici za proizvodnju plastične ambalaze posao će naći 100 radnika, kaže Slađan Mančić predsednik opštine Ruma.

vece2

– O značaju  otvaranja novih radnih mesta ne treba previše govoriti. Mi smo zadovoljni što investitori dolaze i što se od prodaje zemljišta značajna sredstva slivaju u opštinski budžet. Počinje i izgradnja kanalizacione mreže u Rumskoj petlji, što je još jedna dobra stvar za zainteresovanost investitora- dodaje Mnačić.

vece5

-Otvaranje novih fabrika u opštini Ruma značajno je smanjilo nezaposlenost, što se vidi i po naplati poreza od zarada. Budžetske obaveze se izmiruju na vreme, a takav trend biće nastavljen i dalje- kaže narodni poslanik i odbornik skupštine opštine Ruma Aleksandar Martinović.

Bas zbog ovakve situacije u opštini Ruma, ovih dana kada se odlučuje o smanjenju sredstava sa viših nivoa vlasti lokalnim samoupravama, ne strahuju. Za opštinu Ruma najavljenja smanjenja nisu preveliki problem, kaže predsednik Sladjan Mančić.

I za članove opštinskog veća, ali  i predsednika opštine najvažnije je da zainteresovansot investitora ne jenjava. Konstantno se vode pregovori sa predstavnicima brojnih kompanija koje žele da ulažu u Rumu, a najvljena izgradnja fabrike za proizvodnju plastične ambalaže koja već ima svoj pogon u Rumi, samo je dokaz da Ruma krupnim koracima nasatavlja putem prosperiteta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*