Ruma: Multimedijalna predavanja koja donose uživo malo poznate znamenitosti Bliskog istoka

Radnički univerzitet u Rumi organizuje u maloj sali zanimljiv multimedijalni program koji će održati prof. Drago Obradović, arheolog Bliskog istoka tri večeri za redom od 12. do 14. novembra. Predavanja će počinjti u 19.00 a ulaz je slobodan.

Profesor Obradović već 38 godina drži predavanja u više od 36 zemalja na svim kontinentima. Svojim predavanjima oduševio je stotine hiljada slušalaca svih društvenih slojeva. Preko tri decenije redovno učestvuje na poznatim međunarodnim kongresima biblijskih arheologa, a takođe i u arheološkim, naučnim i studijskim ekspedicijama u Egiptu, Izraelu, Jordanu, Libanu, Siriji, Turskoj i Grčkoj. Više puta obišao je i snimio zaboravljene gradove drevnih civilizacija koje nikada nije posetila ni jedna filmska ekipa.

Prof. mr. sc. Drago Obradović naš je jedini stručnjak za arheologiju Bliskog istoka. Studirao je u Engleskoj, a postdiplomske studije završio je u Sjedinjenim Američkim Državama na Endruz univerzitetu, gde je najpre magistrirao Arheologiju Bliskog istoka i Istoriju civilizacija a godinu dana kasnije i Sveto pismo Starog zaveta, što ga čini jedinim stručnjakom te vrste na prostoru jugoistočne Evrope.

Gostujući je univerzitetski profesor Arheologije Bliskog istoka, Istorije  civilizacija i Svetog pisma Starog zaveta na više fakulteta u raznim zemljama sveta.

Redovno vodi grupe na studijska putovanja po zemljama Bliskog istoka.

Napisao je i preveo više knjiga, a spomenućemo samo neke od njegovih kao što su Arheologija potvrđuje Bibliju (prevedena na 9 jezika), Otkrijte čuda drevnog Egipta,  Senzacionalna arheološka otkrića u biblijskim zemljama, Arheologija i Biblija, Nestali gradovi i civilizacije i druge.

Redovno nastupa na radiju i televiziji, a pisac je mnogih članaka iz biblijske arheologije u domaćim i stranim časopisima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*