Ruma: Mesec solidarnosti u Gerontološkom centru „Srem“

Oktobar je mesec posvećen starim licima i ove godine je obeležen brojnim aktivnostima u Gerontološkom centru „Srem“. U nizu kreativnih akcija sa korisnicima usluga GC „Srem“ su se družili predškolci, folklorne i pozorišne družine, slikari i pesnici.

I ove godine upriličeno je druženje sa glumcem Milanom Dudićem i njegovim prijateljima, uz poetsku reč i pesmu. Ustanovu su tim povodom posetili i predstavnici Crvenog krsta iz Stare Pazove, koji su doneli poklone za sve korisnike. Aktiv penzionerki u okviru Udruženja penzionera i predstavnici lokalne samouprave Opštine Inđija tradicionalni su i dragi gosti tokom Meseca solidarnosti sa starijima.

Posetom i druženjem sa najmlađima, 3. oktobra je obeležena Dečija nedelja i Sunčana jesen života 2017. Druženje najmlađih i najstarijih je nastavljeno 6. oktobra posetom hora i folklora GC „Srem“ vrtiću „Poletarac“(objekat „Kockica“).

Direktor GC „Srem“ dr Zoran Slavujević istakao je da se ustanova trudi ne samo u oktobru, kada se obeležava mesec solidarnosti, već svakog dana u godini da svojim angažovanjem i akcijama doprinese poboljšanju kvaliteta života korisnika.

 

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*