(ВИДЕО) Рума: Концерт најбољих ђака музичке школе на новом клавиру

У румском Културном центру одржан је концерт ученика Основне музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ из Руме, која осим Руме, покрива и Пећинце, Стару Пазову, Ириг и Инђији и то у четири одсека – клавир, гитара, хармоника и виолина. Прва је наступила Милана Јанчић, која је уједно проглашена и за ђака генерације. 

„Вежбала сам доста, трудила сам се, ишла сам на разна такмичења, освојила доста награда, углавном првих. Била сам и на такмичењима из солфеђа ту сам била два пута лауреат целог такмичења и уживала сам у свему томе и драго ми је да сам ђак генерације“, рекла је Милана Јанчић, ђак генерације ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“.
На концерту је изведено укупно 27 композиција и то од стране ученика који су награђени на републичким и међународним такмичењима у свирању клавира, кларинета, саксофона, гитаре, хармонике, флауте али и соло певања.
„ОД марта месеца се да кажем креће са такмичењима и сваког месеца из недеље у недељу они излазе на такмичења и углавном то је 26-оро ученика који су наступили на такмичењу“, изјавио је Дарко Ђокић, директор ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“.
На концерту су ученици могли да свирају на потпуно новом клавиру, коју је био непходан овој школи, а који је за потребе школе, али и Културног центра у коме ће клавир стајати, купила Општина Рума.
„ОМШ „Теодор Тоша Андрејевић“ се још
 у јануару нама обратила за помоћ – наиме питали су какве су могућности да добију концертни клавир, пошто сами немају могућности да издвоје средства. Ми смо наравно одмах издвојили за куповину овог концертног клавира 1,7 милиона динара, тако да настојимо да и музичкој школи омогућимо што боље и квалитетније услове како за ученике тако и наставнике. Овај клавир ће стајати овде у холу Културног центра , тако да ће и он моћи да га користи за своје потребе, за Чај и 8 и остале приредбе“, Александра Ћирић, председница Општине Рума.
Овај нови клавир значајан је нарочито за клавирски одсек румске музичке школе на коме се налази око 150-оро деце, од којих 40ак излази редовно на такмичења и њима ће највише служити јер се на такмичењима управо свира на оваквим клавирима.

 

Весна Самарџија