Ruma: Kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona kompanije „Healthcare Europe“

Predsednik pokrajinske Vlade igor Mirović položio je kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona kompanije „Healthcare Europe“ u Rumi. Pogon će biti površine 10.000 metara kvadratnih,a ukupna investicije ove kinesko-danske kompanije koja u Rumi posluje manje od dve godine,  sa novim pogonom biće blizu 23 miliona evra. Pored 500 radnika koji su već zaposleni, u toj kompaniji nakon završetka radova, posao će dobiti još 300 nezaposlenih lica sa teritorije opštine Ruma.

Kamen temeljac  položio je predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, koji je zadovoljan ovom investicijom  u Rumi,  mestu sve interensantnijem za  strane investitore.  Za manje od dve godine ova kompanija je rešila da proširi svoje proizvodne pogone i tako poveća proizvodnju, ali i broj zaposlenih, što je za pokrajinu veoma važno.

“Ovo je značajna kompanija, naročito za Vojvodinu, koja kao pokrajina beleži rast izvoza veći u odnosu na prošlu godinu za 20 procenata. Još jedan pokazatelj da su ovo dobre investicije ogleda se i u tome što je Vojvodina  na vodećem mestu u Srbiji po smanjenju nezaposlenosti”, rekao je danas u Rumi predsednik pokrajinske Vlade, Igor Mirović.

Moderna fabrika za proizvodnju memorijske pene zajednički je poduhvat kinesko-danskih investitora. U nju je do sada uloženo 3,5 miliona evra, a u planu je, pored ovog pogona, i dalje proširenje proizvodnje. Već od 2019. godine  slede nove investicije, ali i nova radna mesta. Plan je da bude zaposleno ukupno 1.200 lica, saznali smo od Alesandra Podravca, generalnog direktora kompanije.

“Čast nam je da budemo na ovom logistički perfektnom mestu kao što je Ruma, između Novog  Sada i Beograda. Najbitnije nam je u izboru lokacije bilo da imamo prostora da se prostorno širimo, što nam je i nadalje u planu”, rekao je za našu medijsku kuću  generalni direktor  Aleksandar Podravac.

Podsetimo, kompanija za proizvodnju memorijske pene u Rumi  smeštena je u industrijskoj zoni Rumska petlja. Sada se prostire na 29.980 metera kvadratnih i zapošljava 500 lica. Novi pogon za proširenje proizvodnje obećava nova radna mesta, a za državu više novca u budžetu.

Foto: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*