Ruma: JP Gas-Ruma u tekućoj godini premašilo sve planove i poslovne ciljeve

Javno preduzeće „Gas – Ruma“ je u 2017. godini premašilo sve planove i poslovne ciljeve. U 2017. godini JP „Gas – Ruma“ distribuiralo je ka potrošačima 18.412.000 kubika gasa, što je za 1,96% više nego što je planirano, a čak 10,12% više nego 2016. godine.

Direktor JP „Gas – Ruma“, Rada Maravić, posebno je zadovoljan što u 2017. godini nije bilo nijednog rebalansa, što je jasan pokazatelj da je rumski distributer gasa brižljivo planirao troškove i prilagodio se realnim okolnostima.

Maravić očekuje nastavak trenda rasta potrošnje gasa i još bolje poslovne rezultate u narednim godinama, pre svega, zahvaljujući industrijskom razvoju Opštine Ruma i činjenici da svi novootvoreni proizvodni pogoni kao energent koriste upravo gas.

Veliki udeo u uspešnom poslovanju ima i dobra distibutivna mreža, u kojoj su gubici svedeni na nivo statističke greške. I u 2018. godini JP „Gas – Ruma“ planira značajne investiciona ulaganja i uspostavlja tradiciju obezbeđivanja reprograma, veoma važne pogodnosti za domaćinstva u Opštini Ruma, po kojoj se u toku zimske grejne sezone računi plaćaju u iznosu od 70%, a preostali deo se plaća odloženo na 170 dana.

Po trenutnoj ceni gasa za ovogodišnji reprogram JP „Gas-Ruma“ će izdvojiti oko 40 miliona dinara.

Izvor: ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*