Ruma iz Pokrajine dobila sredstva za rekonstrukciju Glavne ulice – sredstva dobila i Opština Beočin

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 29 gradova i opština u AP Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara, imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave.

„Sada od vas očekujemo da u bržem tempu rešavate sve formalne probleme do ugovora o realizaciji ovih investicija, što mora biti najkasnije do kraja marta da bismo iskoristili građevinsku sezonu i ove godine završiti sve ono što ćemo započeti, a započećemo mnogo toga. Pre svega, u delu saobraćajne, komunalne infrastrukture i u delu realizacije svih potreba opština i gradova koji su konkurisali na ovom konkursu“, rekao je Mirović za naš portal.

Projekti odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine odnose se na oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnadbevanja i zaštite vode, predškoloskog obrazovanja, razvoja sporta i oblasti energetske efikasnosti.

Sredstva je od Pokrajine dobila i Opština Beočin.

„Zahvaljujući Fondu za kapitalna ulaganja, dobili smo devet miliona 645 hiljada dinara da uložimo u narednom periodu i rekonstruišemo. To je jedan veliki poduhvat: prilazni putevi, oko manastira, Beočin selo, Rakovac i naselje Dunav će dobiti novu led rasvetu, i to će biti lepo i značajno za naše sugrađane“, izjavio je za našu medijsku kuću Mitar Milinković, predsednik Opštine Beočin.

Opština Ruma je na konkursu dobila 130.431.172,46 dinara, a sredstva su namenjena za rekonstrukciju Glavne ulice – od ulice 27. oktobar do Zmaj Jovine ulice u Rumi. Ukupna projektovana vrednost rekonstrukcije je 165.986.892,38 dinara, a pored sredstava iz Pokrajine deo novca obezbediće Opština Ruma.

Predsednik Mirović osvrnuo se i na rekonstrukciju Grebenskog puta na Fruškoj gori, koji će se realizovati u narednom periodu a koji nije vezan za ovaj konkurs, izgradnju kompleksa na Letenki i izgradnju nove zgrade RTV-a. On je posebno istakao da je u 2018. godini indeks kapitalne potrošnje povećan sa 24 na 37-38 procenata, što govori da se povećavaju iznosi koji se investiraju u kapitalne projekte i najavio novi konkurs Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u julu ove godine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*