Ruma: Igrama na bazenu protiv bolesti zavisnosti i nasilja u porodici

Ovog leta na rumskom bazenu se realizuje projekat čiji je nosilac Centar za socijalni rad Opštine Ruma, a koji treba da privuče decu sportskim aktivnostima. Podršku daje Opštinska uprava Opštine Ruma, a sprovodi se preko Saveza sportova opštine Ruma. Dvanaestogodišnja  Milica Šarić iz Rume biće neprikosnovena osvajačica prvog mesta u takmičenju u stonom tenisu, koje je održano u okviru Projekta prevencije od bolesti zavisnosti i nasilja u porodici. Ne bavi se stonim tenisom profesionalno, ali baš joj ide od ruke. Sportski kamp na Borkovačkom bazenu potrajaće do kraja leta, a ceo projekat kroz sve svoje faze biće okončan 10-og decembra 2017.godine.

U njemu učestvuje i Edukativni centar Sombor, a finansiran je od strane Ministarstva za rad i zapošljavanje u iznosu od 2 miliona dinara, kaže Svetislava Damjančuk, načelnik Odeljenja društvenih delatnosti Ruma.

Učesnici su đaci osnovnih škola, pretežno sedmih razreda, a ukupno, ako se posmatra porodica kao jedinica mere, učestvuju 134 porodice. Deo namenskih transfernih sredstava se preko Centra za socijalni rad usmerava direktno u pozitivne društvene efekte, napominje Slobodan Krasić, vd direktora Centra za socijalni rad Ruma. Pored  plivačke obuke, sprovode se i takmičenja u plivanju i stonom tenisu. Deca su na sigurnom mestu. Celo leto  – zagarantovana zabava. Roditelji neka ne brinu. Deca su tu da nauče, a za nekoga je odavno kasno…naša ekipa se u takmičenju u stonom tenisu pokazala kao beznadežna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*