Ruma: Grupa Vrelo u Bukureštu

Rumska grupa Vrelo u okviru letnje turneje putuje ovog  vikenda u Bukurešt na Internacionalni folklorni festival „Music and Tradition“. Ovo će biti njihov peti nastup u Bukureštu, a nastupali su i širom Rumunije i to u Alba Juliji, Tur Severinu i na Karpatima na 2000 m nadmorske visine. Ovaj najveći rumunski festival folklora  traje od 30.juna do 2. jula  i održava se u gradskom parku „Cismigiu“ po jedanaesti put, a Vrelo će nastupiti u subotu, 1. jula.

-Uspešno saradjujemo sa Rumunima već 5 godina i radujemo se gostovanju na  manifestaciji koja je u putpunosti posvećena tradicionalnoj pesmi, igri i umetnosti. Promovisaćemo, kao i uvek,  lepotu i originalnost naše nacionalne kulture i imati priliku da uživo ispratimo nastupe folklora iz različitih zemalja.  Odabraćemo neki od rumunskih tradicionala da obradimo u svom stilu i uvrstimo u repertoar – kaže Marijana Bizumić, članica grupe Vrelo.

Najlepše momente ovog festivala, na kome su prethodnih godina učestvovali umetnici iz Bugarske, Grčke, Konga, Rusije, Meksika, Irske, Italije i mnogih drugih zemalja a koji se u Bukureštu održava već jedanaesti put, prenosiće nacionalna rumunska televizija  TVR.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*