Ruma: Donacija iz Velsa za rumske ragbiste

Vatrogasci iz Velsa, okupljeni u organizaciji „Blazing to Serbia“, nastavili su svoj humanitarni rad i ovog puta donirali ragbi opremu za novosnovani Ragbi klub „Panonija“ iz Rume.  Ovaj klub osnovan je pre par meseci i jedini je u Sremu. Interesovanje za ovaj neobičan sort u Rumi raste, ragbi trenira oko 30 osnovaca, među kojima i nekoliko devojčica.

Osnovci iz Rume, oko trideset njih, posle nekoliko meseci konačno su dobili svoje mesto za treninge, a to je stadion FK „Jedinstvo“. Ubrzo posle terena stigla je i oprema, koja je prilično skupa i nije ju lako nabaviti na ovim prostorima. Ali zato su tu prijatelji iz Velsa kojima je ragbi nacionalni sport, pa ne čudi što je nova humanitarna akcija vatrogasaca iz Velsa bila donacija za mlade ragbiste, navodi Stiv Logan, šef vatrogasne stanece Južni Kafili Vels. A stiglo je sve što je neophodno-kompleti dresova, lopte i rekviziti, svakako sve ono što mlad klub ne bi mogao da priušti iz sopstvenih sredstava, kaže Marijo Kržić, sekretar Ragbi kluba „Panonija“ Ruma i dodaje: „Sada sa novom opremom, bićemo još uspešniji na narednim takmičenjima“.

A za samo par meseci treniranja, ovaj klub je u kategoriji petlića i pionira osvojio treće mesto na kupu Srbije. Za sada ima blizu trideset članova, među kojima i nekoliko devojčica. Neki od mladih sportista, među kojima su Petar Kovačević, Dimitrije Radovanović i Anabela Kovačević kažu da im je na treninzima zanimljivo, posebno što se ragbi razlikuje od drugih sportova jer se lopta dodaje unazad, a podjednako ga dobro treniraju i dečai i devojčice. Sada im sledi letnja pauza, do septembra i nove sezone, kada se u klubu nadaju da će oformiti još jedan, kadetski tim. A nova takmičenja svakako će biti još uspešnija zahvaljujući opremi i prijateljima iz Velsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*