Ruma: Čovekoljublje

Čovekoljublje nastavlja i ovog leta rad sa marginalizovanim grupama, socijalno ugroženim stanovništvom  na teritoriji Opštine Ruma, a jedan od vodećih projekata fondacije je prikupljanje i deljenje hrane. U toku meseca jula sakupljeno je 285 kilograma hrane koja je podeljena među 30 najugroženijih porodica Opštine Ruma. Hrtkovci i Buđanovci samo su neka od sela gde je podeljena hrana.

Drugi vodeći projekat DF SPC Čovekoljublje svakako je prikupljanje i deljenje garderobe. Svakog meseca uz pomoć građana Opštine Ruma prikupi se dovoljno garderobe da se pomogne između 20 i 40 marginalizovanih porodica.

Ovog proleća i leta, blizu 100 porodica je dobilo pomoć. Sva prikupljena garderoba se pre deljenja  pere, pegla i sortira prema polu i potrebama,  da bi se što bolje odgovorilo potrebama socijalno ugroženog stanovništva. Garderoba je, pored Rume, podeljena i u Hrtkovcima, Vognju, Dobrincima, Buđanovcima, Putincima, Donjim Petrovcima i u Žarkovcu. U avgustu se planira podela u Grabovcima, Vitojevcima, Nikincima i Klenku. Ovim putem još jednom pozivamo sve zainteresovane  građane da učestvuju u ovom projektu prikupljanja garderobe, svakog radnog dana u periodu između 16 i 18 časova u Parohijskom domu u Glavnoj ulici broj 159 a u Rumi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*