Ruma: Cakana i Neverne bebe na trgu za srpsku Novu godinu

Za građane Opštine Ruma i ove, kao i prethodnih godina, upriličen je koncert povodom proslave dočeka pravoslavne Nove godine.

Rumljani će popularnu srpsku Novu godinu na Gradskom trgu dočekati uz pesme Dragice Radosavljević Cakane i benda „Neverne bebe“.

Prema programu, pred publikom će u 21.30  prvo nastupiti rumski „Boca bend“ a potom, posle 22.00 sata, popularna folk pevačica Cakana koja će se sa Rumljanima, ali i svima onima koji u Rumu dođu na ovaj koncert, družiti do 23.10 sati. U trećem delu koncerta, na binu izlaze „Neverne bebe“ čiji će koncert trajati do sat posle ponoći. Tradicionalno, u ponoć će sveštenici Pravoslavne crkvene opštine Ruma služiti moleban za Novu godinu, a potom je predviđen i vatromet.

Važno obaveštenje:

Kao i prethodne godine povešće se pažnja o zabrani upotrebe pirotehničkih sredstava, staklene ambalaže i ličnog naoružanja u zoni održavanja koncerta zbog zaštite građana i nesmetanog održavanja koncerta.

Stoga, biće postavljeni punktovi gde će se vršiti kontrola i oduzimati nedozvoljena sredstva. Zarad lične bezbednosti i bezbednosti svih nas kao i radi potpunijeg utiska prilikom praćenja koncerta, mole se građani da imaju razumevanja za ovakav postupak, a sve to kako bismo izbegli eventualne neprijatnosti.

Takođe, važno je i napomenuti da će na dan koncerta sledeće ulice, u periodu održavanja koncerta, od 20.30 do 1.30 iza ponoći, biti zatvorene za javni saobraćaj:

Ulica Orlovićeva, od Glavne ulice do ulice 15. maja.

Ulica Glavna, od Partizanske do Trga oslobođenja.

Ulica Veljko Dugošević, od Ulice 27. oktobra do Orlovićeve ulice.

Ulica Železnička, od Glavne ulice do Ulice JNA.

 

Izvor: ruma.rs

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*