Ruma: 35. zasedanje Opštinskog veća

Da je održavanje polumaratona veoma važno za Opštinu Ruma, potvrdili su i članovi Opštinskog veća na današnjem zasedanju tog tela. Oni su doneli odluku da se Savezu sportova kao organizatoru, za potrebe održavanje tog sportskog događaja, iz tekuće budžetske rezerve obezbedi 350 hiljada dinara. Prvi polumaraton, pored sportskog aspekta, doprineće promociji Rume i na drugim poljima.
Nakon Rumskog polumaratona Ruma će biti domaćin još jednog značajnog sportskog događaja internacionalnog karaktera.
„Šahovski savez Srbije je odlučio da svoju ligu koja će trajati nekih 11 dana odigra u Rumi što je nova prilika da promovišemo svoj grad, popunimo smeštajne kapacitete i budemo dobri domaćini i ugostimo desetak reprezentacija iz zemalja iz okruženja, ali i iz zemalja van bivše Jugoslavije“, poručio je Mančić.


Na današnjem zasedanju usvojen je i Plan i program rada Kulturnog centra „Brana Crnčević“ Ruma za 2018. godinu, a većnici su dali saglasnost na Plan upravljanja zaštićenim staništem „Bara Trskovača“ 2012-2021. godine i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Dnevnom centru za odrasle sa intelektualnim i mentalnim smetnjama.
Odlukom Opštinskog veća u Vognju će biti postavljeno autobusko stajalište i to u Rumskoj ulici ispred kućnih brojeva 133 i 150, a Opština Ruma će sa 50.000 dinara pomoći i organizaciju tradicionalnog Međunarodnog rukometnog turnira „Dr Miodrag Požega“ u Hrtkovcima, koji će se održati 26. i 27. avgusta.
Izveštaj o trošenju sredstava od novčanih kazni izrečenih po propisima o bezbednosti saobraćaja na teritoriji Opštine Ruma za 2016. godinu je pokazao da je prošle godine utrošeno 9.610.944,61 dinara. Ukupno je u 2016. godini od novčanih kazni izrečenih po propisima o bezbednosti saobraćaja naplaćeno11.294.430,26 dinara. a neutrošena sredstva u iznosu od 1.683.485,95 dinara. Predlogom Programa trošenja sredstava od novčanih kazni izrečenih po propisima o bezbednosti saobraćaja na teritoriji Opštine ruma za 2017. godinu planirano je oko 12 miliona dinara.

Izvor: www.ruma.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*