Ру: Улагања у Установу „Солидарност“

Foto/ Opština Ruma

На последњој седници скупштине Општине Рума усвојена је измена одлуке о социјалној заштити Општине Рума којом је у многим сегментима унапређена социјална заштита у Руми, а у одлуку су унете и услуге које пружа новооснована Установа „Солидарност“

 

Установа Солидарност ће добити нови комби за превоз њихових корисника са посебним потребама. Затим пројекат Хорис мањеж ће добити оно што нема и што није добио завршетком овог пројекта а то је санитарни чвор. Затим ће добити прилаз, пошто прилази још нису били урађени. Такође ће бити изграђен летњиковац где ће родитељи моћи да у зимском и летњем периоду чекају своју децу док тренирају“, рекла је председница Општина Рума Александра Ћирић. 

Све ово биће финаснирано средствима локалне самоуправе, напомињу надлежни.

 

На тај начин желимо да још више промовишемо ову школу јахања како за потребе деце којој је то потребно у сврху терапијског лечења, тако и за потребе одраслих и здраве деце“, истакла је Ћирић.

 

 Новину у овој Одлуци представља увођење дневног боравка за стара лица, педагошка подршка у образовању, као и формирање мобилног тима за Роме.