РУ: Свако село добија по још један контејнер, Комуналац ће прати улице

Општина Рума велика средства издваја за комуналне делатности, а ребалансом буџета та цифра достиже скоро пола милијарде динара.

 

Такође за ЈП Комуналац планирали смо набавку цистерне за прање улица. Дакле, није Водовод тај који треба да пере улице у Руми, то треба да ради ЈП Комуналац, то смо добро проценили и у том смислу смо обезбедили средства у буџету да се набави цистерна и да практично ЈП Комуналац током целе године врши ову комуналну услугу, односно да пере улице по граду”, рекао је на седници Скупштине Општине Рума Душан Љубишић, начелник Општинске управе Рума.

Како је прецизирано у буџету за набавку цистерне за прање улица опредељена су средства у износу од девет милиона динара, док су за пројекат набавке контејнера за одлагање отпада планирана додатна средства у износу од 3,5 милиона динара.

 

Настављамо са опремањем ЈП Комуналац. Такође за ово предузеће смо планирали набавку нових контејнера, ту смо се определили за мало веће контејнере односно контејнере од седам кубика и биће додатно постављени у свакој месној заједници по још један контејнер и у том смислу смо и субвенционисали ЈП Комуналац да покријемо део трошкова одвожења овог кабастог отпада јер то заиста кошта”, истакао је Љубишић.

Још 18 милиона опредељено је ребалансом за набавку једног утоваривача за утовар смећа , док је за одржавање зелених површина укупно издвојено 10,5 милиона динара у шта спада и одржавање Борковца, као и набавка машина за одржавање зеленила.

Весна Самарџија

Фото/ Архива