RTV Studio B: Obaveštenje za javnost

RTV Studio B obaveštava gledaoce da je program naše televizije, bez ikakvog objašnjenja i najave ukinut iz ponude Total TVa u vlasništvu operatora digitalne i analogne kablovske televizije SBB. O ovome su nas obavestili brojni gledaoci, koji neprestano zovu našu kuću protestujući zbog ove skandalozne odluke. Uprkos pokušajima da dobijemo bilo kakav odgovor, niko iz kompanije SBB do danas nije dao nikakvo objašnjenje za ovaj neshvatljiv potez, zbog koga trpimo ogromnu štetu.Naravno, najviše su oštećeni naši gledaoci u zemlji, ali i dijaspori, čije su porodice u Beogradu i koji putem naše televizije saznaju sve preko potrebne informacije. Pokušaj Dragana Đilasa i Dragana Šolaka da Beograđanima, u vanrednom stanju, uskrate pravovremeno informisanje, uočljivo je politički motivisana našom uređivačkom politikom, koja im je odavno „trn u oku“. Jasno je da u njihovoj odluci nema nikave poslovne logike, već je reč o ličnoj osveti i pokušaju da se spreči da glas istine stigne do građana. Vanredno stanje,u kome svi treba da budemo u službi građana, Đilas i Šolak koriste da ukidajući Studio b pokušaju da ukinu i mogućnost istinitog i objektivnog informisanja građana, ne praštajući Studiju b što je detaljno izveštavao o svim njihovim kriminalnim aktivnostima.
Od kompanije, koja je ukinula program Studija b, očekujemo odgovore na pitanja:
Da li bilo ko od njih zna koliki je značaj Studija b za dvomilionski Beograd, pogotovo u situaciji vanrednog stanja?
Da li znaju da je Studio b prva linija informisanja za sve Beograđane, koji nas neprestano zovu u znak podrške i pitaju zašto je SBB doneo ovu nerazumnu odluku?
Da li bilo ko u SBBu zna da Studio b za samo nekoliko dana slavi 50 godina časnog postojanja i da je za proteklih pola veka postao simbol prestonice?
Koji je to poslovni kodeks koji podrazumeva da se program jedne televizije povuče iz ponude bez javnog objašnjenja i saopštenja upućenog bar gledaocima, koji između ostalog, zbog našeg programa i jesu pretplatnici SBB usluga?
Da li je pravi motiv za povlačenje Studija b iz ponude SBBa to što je jedan od retkih medija, koji izveštava o svim kriminalnim radnjama tandema Šolak -Đilas?

Za 50 godina postojanja Studio b je više puta bio izložen različitim pritiscima, pretnjama pa čak i prekidima emitovanja programa. Iz svega toga izašli smo još bolji i jači, uvek u službi građana i njihovog pravovremenog informisanja. Tako će biti i sada, uprkos pokušajima da nas opet zaustave.

Izvor. Obaveštenje, RTV Studio B

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*