Рехабилитација пута Ириг-Марадик

 

 

Почели су радови на рехабилитацији државног пута II Б реда 313-деоница између Ирига и Марадика у инђијској општини. Цела деоница је дуга нешто преко 12 километара, а тренутно се радови изводе на деоници дугој 4,7 километара од Ирига и пута М21 до извора Свети Никола у близини скретања за Нерадин. Инвеститор је ЈП „Путеви Србије“ а радове које је данас обишао председник Општине Ириг, Тихомир Стојаковић, изводи „Сремпут“ АД Рума.

 

– Рехабилитација овог дела пута је значајна и за нас као Општину Ириг, али још значајнија за све становнике источног дела наше општине. На првом месту пут ће бити безбеднији, јер је до сада био у јако лошем стању. Ово је најкраћа траса до Инђије којом наши становници путују на посао у овај град. Такође, ова деоница је и најбржи пут за излаз на ауто-пут ка Београду на петљи Марадик. У источном делу наше општине су и наша три најзначајнија манастира Гргетег, Крушедол и Велика Ремета и три језера, који обилазе бројне екскурзије и зато је овај пут исто тако важан са аспекта развоја туризма и у источном делу наше општине, рекао је Тихомир Стојаковић, председник Општине Ириг.

Из ЈП „Путеви Србије“ саопштавају да се на предметној деоници обавља скидање постојећег слоја асфалта, ојачање коловозне конструкције и асфалтирање два слоја асфалта. Биће ојачане банкине и ископани канали поред пута. За сада се радови изводе са местимичним наизменичним пропуштањем саобраћаја, а потпуна обустава се планира само током асфалтирања.

Извор/ Општина Ириг