Ребаланс буџета у Руми: Увећан буџет, средства преусмерена за јавна предузећа и културу

На последњој седници Општинског већа у Руми усвојен је трећи по реду ребаланс буџета којим су увећана средства буџета за око 200 милиона, а раст буџета показатељ је повољне пословне климе у општини Рума и развоја привреде, рекла је након седнице Већа председница Општине Рума Александра Ћирић.

„На данашњем заседању усвојен је и трећи ребаланс општинског буџета. Средства су ребалансом поново повећана, буџет је пројектован на 3.810.159.061  динара, а ново повећање приходне стране буџета повезано је са већим приливом средстава по основу пореза на зараде и пореза на имовину, што сведочи и о доброј пословној клими у нашој општини“, оценила је председница општине Александра Ћирић.

Ребалансом су отворене позиције за нове пројекте, попут доделе енергетских ваучера, али и за улагања у јавна предузећа, инфрасатруктуру, установе културе.  Једно од предузећа које може очекивати значајну подршку јесте Јавно предузеће „Водовод“ које деценијама није имало озбиљнијих улагања у механизацију.

Ребаласом буџета опредељена су средства за куповину раоника за чишћење снега, за реконструкцију споменика револуције на Градском тргу, за обнову фасаде у центру, за унутрашње уређење Културног центра, Завичајног музеја Рума, затим за установу Солидарност за завршетак мањежа Хорис, улагање у објекте основношколског и средњешкослког образовања.