Rakete od sekretarijata za protivgradnu odbranu Vojvodine (VIDEO)

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić predao je danas  direktoru Republičkog hidrometeorološkog zavoda prof. dr Jugoslavu Nikoliću na korišćenje 760 raketa za protivgradnu zaštitu poljoprivrednih useva na teritoriji AP Vojvodine. Ovo je samo deo pomoći seketrarijata zavodu, uz podsećanje da je pokrajninska vlada obezbedila finansijska sredstva i za automatizaciju sistema protivgradne zaštite u Vojvodini.

Zaštita poljoprivrednih useva od grada je veoma važna, a da bi štete bile minimalne potrebna je efikasna protivgradna zaštita. U proteklom periodu za modernizaciju celokupnog sistema protivgradne zaštite uloženo je dosta novca, prvenstveno na automatizovanje celokupnog sistema tako da će od ove sezone sa radarskog centra Fruška Gora sistem zaštite biti daleko bolji nego ranije.

Pored finansiranja modernizacije sistema protivgradne zaštite, pokrajinski sekretarijat za poljoprivtredu je obezbedio i dodatni broj raketa za predstojeću sezonu. Republičkom hidrometeorološkom zavodu predato je 760 protivgradnih raketa kako bi zaštita useva bila što bolja u periodu koji je pred nama.

Ovome dodajmo i podatak da je vrednost nabavljenih raketa za radarski centar Fruška Gora 30 miliona dinara, a pored ovog u Vojvodini postoje još dva radarska centra, dok ih je u Srbiji ukupno 13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*