Radenković dobija novu ambulantu

U Radenkoviću, selu na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, počinju radovi na rekonstrukciji zdravstvene ambulante. Ambulantu su danas obišli i predstavnici lokalne samouprave i Doma zdravlja. 

Meštani Radenkovića punih 15 godina se leče u improvizovanoj ambulantu koja je smeštena u sklopu Doma kulture, jer je zgrada zdravstvene stanice neuslovna. Sada, zahvaljujći Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije meštani ovog sela će za neka dva i po meseca dobiti modernu ambulantu. Vrednost radova je 6,5 miliona dinara.

Do sada je lekar u Radenkoviću radio samo četvrtkom, a nakon završetka radova iz lokalne samouprave obećavaju da će meštanima lekar biti na usluzi tri puta nedeljno.

Nakon potpune rekonstrukcije ambulante u Radenkoviću, do kraja godine bi trebala da se završi i nova zgrada ambulante u Šašincima, a za narednu godinu je planirana rekonstrukcija zdravstvenih stanica u Zasavici I i II. Tada će svi stanovnici sa teritorije Grada Sremska Mitrovica imati bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu. 

Opširnije u prilogu kolega sa Gradske M televizije:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*