Prvi IPARD poziv za meru M3

Raspisan je PRVI  JAVNI POZIV ZA MERU M3 u okviru IPARD programa, a koji se odnosi na podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču  PRERADE I MARKETINGA POLjOPRIVREDNIH PROIZVODA.

Prilikom podnošenja zahteva za odobravanje projekata dostavljaju se tri prikupljene ponude za nabavku investicije čija je vrednost veća od 10.000 EUR, odnosno jednu ponudu za nabavku investicije čija je vrednost do 10.000 EUR, a koje su uporedive po sadržaju i po specifikacijama i važeće na dan podnošenja zahteva, osim za realizovane opšte troškove za koje se dostavlja račun.

Fokus mere M3 je na privrednim subjektima koji spadaju u grupu mikro, malih i srednjih privrednih subjekata, razvrstanih prema izmenjenom pravilniku za meru M3.

Intezitet pomoći je 50% ukupnih prihvatljivih troškova, a kod investicija koje se odnose na skladištenje otpada, intezitet pomoći može biti veći za 10%.

Sektor ostalih useva (žitarice, uljarice, šećerna repa) nije obuhvaćen u okviru mere M3.

Zahtevi se podnose do 28. maja 2018. godine.

Poljoprvrednici sa teritorije Sremske Mitrovice mogu više informacija dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica kao i u Regionalnoj privrednoj komori Sremska Mitrovica.

Poziv, prilozi i obrasci mogu se preuzeti na web stranici Uprave za agrarna plaćanja:

Јавни позиви

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*