PROUNS: Osude incidenta na sinoćnjem protestu u Kraljevu

Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) najoštrije osuđuje incident na sinoćnjem protestu u Kraljevu kada je našim kolegama pokušano da se uskrati Ustavom zagarantovano pravo na rad, izvrši pritisak na uređivačku politiku i nasilno ukine pravo na slobodu mišljenja i izražavanja.
Ne osporavamo ničije pravo da bude nezadovoljan uređivačkom politikom bilo kog medija i da to nezadovoljstvo iskazuje ne gledanjem, ne slušanjem, ne čitanjem, ili na bilo koji drugi demokratski način ali se najoštrije suprostavljamo načinu na koji je to sinoć urađeno u Kraljevu: blokiranjem stepeništa i ulaza u zgradu «Radio televizije Kraljevo i Ibarskih novosti» čime su zaposleni onemogućeni da dođu do svojih radnih mesta.
PROUNS ne dovodi u pitanje protest kao oblik izražavanja stavova građana, ali upozorava da je nasilno ponašanje i osporavanje prava na rad, oblik neprihvatljivog političkog pritiska.
Ako je to demokratija i sloboda medija koja nam se nudi i koju proklamuju neka medijska udruženja onda odlučno kažemo: „Neka, hvala“. Mi iz PROUNS-a u takvim lakrdijama nećemo da učestvujemo.

U Vranju, 16.03.2019.

Predsednik PROUNS-a
Zoran Veličković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*