PROPAGANDA PROTIV BEOGRADA

Ekstremistička levičarska organizacija „Marks 21“ je odavno poznata po svojim nasilnim akcija u Srbiji, kao i po svom anti-državnom delovanju, međutim kako bi svoje delovanje proširili i omasovili, i prebacili akcije sa ulice, gde su ih uglavnom i  pravili, otvorili su portal pod nazivom „MAŠINA“. Ovaj portal, kao svoj jedini smisao i cilj postojanja,  ima da širi njihovu bolesnu propagandu, kao i da preko njega vrbuju nove članove u svoje redove. Pored već standardnog orkestriranog napada na sve stubove  države  u kojoj žive, jedna od osnovnih stvari koje neguju na ovom portalu je napadanje i nipodaštavanje svakog projekta koji sprovodi grad Beograd sa ciljem da svojim građanima olakša i ulepša život u njemu. Sa druge strane, svaki takav projekat je meta za članove ove ekstremne organizacije.

Na ovom portalu zaposleno je desetak članova organizacije „Marks 21“. Kao i kod svih drugih organizacija sličnog tipa, i ova najveći deo  finansiranja  za sve svoje projekte, pa i za ovaj portal, dobija izvan granica Srbije, i to od organizacija kao što su  „Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe“  čije je sedište u Nemačkoj, a koja je po svojoj orijentaciji jako bliska sa levičarskom političkom partijom iz Nemačke, Die Linke, takođe novac dobijaju i od organizacije „Olof Palme International Center“  čije je sedište u Švedskoj. Naravno, i u Srbiji postoje organizacije istog ili sličnog tipa koje su spremne da finansiraju svaki anti državni projekat,  pa tako organizacija „Marks 21“ za potrebe svog portala „Mašina“  iz Srbije dobija redovne uplate od „Fondacije za otvoreno društvo“ kao i od nevladine organizacije „Rekonstrukcija“.

Kao što smo i rekli, na ovom portalu zaposleno je oko desetak članova organizacije „Marks 21“. U nekim od prethodnih tekstova smo se bavili jednim od glavnih ljudi ove ogranizacije, kao i ovog portala, Markom Miletićem, koji na ovom portalu obavlja funkciju glavnog urednika, i čoveka koji kontroliše i usmerava sav novac koji se, sa stranih računa, sliva u ovu kanalizaciju od portala. Pored njega, još jedan bitan šraf u čitavoj ovoj anti srpskoj mašireniji je i Stefan Aleksić, čovek koji pored animoziteta koji gaji prema svemu što je srpsko, kao i prema svemu što je Beogradsko, što nas čudi obzirom da živi u glavnom gradu Srbije, ogromnu netrpeljivost ima i prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, koju redovno napada u svojim autorskim tekstovima na ovom portalu, posebno se osvrćući na Mitropoliju crnogorsko – primorsku. Pored njih dvojice, okosnicu ovog portala čini i devojka Marka Miletića, Irena Pejić, koju je on i zaposlio, zatim tu je i Andraš Juhas, koji zajedno sa Vidom Knežević  čini duo izvršnih urednika, Mirjana Dragosavljević kao administrator projekta, za vizuelni identitet ovog portlala zadužen je Andreja Mirić, tehničku podršku im pruža Vladimir Jerić kao web administrator, a pomoć u funkcionisanju ovog portala pružaju im i Iskra Krstić, Stefan Aleksić, Predrag Momčilović, Irena Pejić,  Jelena Lalatović, Katarina Drajić, Robert Kasumović, Nenad Porobić i Luka Petrović.

Izvor: nijelepocutati.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*