PROMOCIJA KNJIGE „DEVOJČICA I KONJIĆ“ AUTORKE LJILJANE DUGALIĆ

U rumskoj biblioteci „Atanasije Stojković“, održana je promocija knjige „Devojčica i konjić“, autorke Ljiljane Dugalić.  Ova knjiga  nasuvodi  u čarobni svet detinjstva; čistote i bezazlenosti dečje duše. Pitanja malog bića koje otkriva svet, prirodu, ljude i pojave su začuđujuće precizna, ali nikako „starmala”. Iako naizgled naivna i lagana, treba se dobro zamisliti kako da se  odgovori i objasne neke pojave koje su nama svakodnevne i na koje smo navikli, pa ih više i ne smatramo lošim.Knjiga je namenjena uglavnom deci, ali kako autorka Ljiljana ističe, i sami roditelji mogu mnogo naučiti upravo iz knjiga pisanih za decu.

Mila je devojčica koja raste u skladnoj porodici, okružena ljubavlju, i tu ljubav prenosi na sve oko sebe. Odrasli će se setno osmehnuti dok svojoj deci budu čitali ovu prelepu knjigu, setivši se sebe nekadašnjih, i sa bolom upitati gde smo to odlutali. Priče o devojčici Mili plene dobrotom, ljubavlju, lepotom i  divan su primer koji možemo pružiti deci. Autorka Ljiljana Dugalić, ne izmišljajući šta bi to deca mogla da kažu, nego svedočeći šta deca pitaju i govore. Prenosila je dečja pitanja i umovanja koja samo bezazlene duše mogu da pitaju. Na pitanja „Da li ptice mogu da budu siromašne?”  ili “Kako ljudi mogu da budu siromašni, a ptice ne?” nije lako odgovoriti, a kako se sašao Milin tata u otkrićete u ovoj knjizi.

Ima tu mnogo simpatičnih i samo naizgled smešnih pričica, no sve su to doživljaji detinjstva, ali pitanja male Mile nikako nisu samo skup dečjih bisera, već i štivo koje poučava, na čijem  se primeru  nenametljivom poukom uče sva deca – istakla je Ljiljana.

Izdavači su Srpski sion i svetosavsko zvonce, a izdata je  sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa sremskog G. Vasilija.

Uz knjigu „Devojčica  i konjić” ponovo ćete pronaći dete šćućureno u nekom kutku vaše duše i pričama obradovati one koje najviše volite. Promociji je prisustvovalo mnoštvo dece koja su sa radošću razgovarala sa Ljiljanom i postavljala neka svoja nova pitanja. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*