Промоција добровољног служења војног рока

На Градској плажи у Сремској Митровици одржана је промоција добровољног служења војног рока. У току је позив за септембарски рок, а заинтересовани младићи и девојке старости од 19 до 30 година за добровољно служење војног рока са оружјем могу се пријавити до 31. августа.

Промоција добровољног служења војног рока са оружјем одржана је на Градској плажи у Сремској Митровици у организацији Центра Министарства одбране Сремска Митровица и уз подршку локалне самоуправе. Била је то прилика да се позову младићи и девојке од 19 до 30 година старости да се пријаве за добровољно служење војног рока, што им даје могућност да стекну нове вештине, упознају се са савременим наоружањем и војном опремом и стекну нова знања, али и да зараде.

Пријаву за добровољно служење војног рока и војностручно оспособљавање за резервне официре могуће је поднети у свим филијалама Поште Србије, на порталу е-управе као и у центру Министарства одбране – некадашњем војном одсеку.

Пре пријаве на добровољно служење војног рока, један од услова да се кандидат као и сви држављани Републике Србије мушког пола уведу у војну евиденцију у години када пуне осамнаест година. У току је упис у војну евиденцију
по општем позиву регрута рођених 2004. године и старијих годишта. Увођење у војну евиденцију се ради лично у канцеларијама Министарства одбране.

Фото/ Архива